Stop het zalmenleed

Overzicht

Stop het zalmenleed

Gepost op 24-03-2021 door Compassion in World Farming
Categorie:Algemeen

Misvormde, zieke zalmen zwemmen in smerig water en worden levend opgegeten door parasieten. Ons nieuwste onderzoek toont de verschrikkingen van de Schotse zalmindustrie. Miljoenen dieren lijden in de onderwater kooien.

En de Schotse industrie is van plan sterk uit te breiden. Dit mogen we niet toestaan.

Zalm met parasieten
Gekweekte zalm met parasieten

Kom daarom in actie en laat de Schotse regering weten dat zalmen veel beter verdienen

De Schotse zalmindustrie is de op twee na grootste in de wereld en exporteert naar 50 landen, waaronder Nederland. Wij filmden onderwater bij de grootste Schotse zalmenbedrijven. Bekijk hier wat we aantroffen. Let op, de beelden zijn schokkend.

Zalmen zijn intelligente dieren met gevoel en emoties, die in het wild duizenden kilometers afleggen. In de overvolle kooien zwemmen ze een leven lang doelloos rondjes. Vele worden aangevreten door zeeluizen, waardoor ze delen van hun lichaam missen of blind zijn.
Een groot deel van de dieren sterft voortijdig.

Help nu mee en onderteken

Laat de Schotse regering weten dat er een einde aan dit gruwelijke dierenleed moet komen.

Zalm kooi
Zalm kooi

Bovendien is de zalmindustrie verre van duurzaam. De dieren worden voor een deel gevoed met wild gevangen vissen, waardoor de industrie de oceanen nog verder leegvist. Afval, chemicali�n en antibiotica spoelen uit de kooien en vervuilen het milieu.

We moeten de groei van deze industrie nú een halt toeroepen om een einde te maken aan dit dierenleed. Help jij mee? Teken dan nu.

Hartelijk dank voor jouw steun namens Compassion in World Farming! en Fly4Fish.nl

algemeen